W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies
 


Wasze opinie

Zachęcamy do podzielenia się opiniami dotyczącymi organizowanych przez nas wycieczek, wczasów, wyjazdów i innych. Oceń naszą pracę.
Będziemy wdzięczni za każdą opinię.




» DODAJ NOWĄ OPINIĘ


zmień stronę: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Andrzej   2018-10-16 08:19:56
Dla ścisłości dotyczy wycieczki... Niderlandzkie smaki i francuski szyk - 10-14.10.2018. Pozdrawiam
Andrzej   2018-10-16 08:14:16
Witam, postaram się krótko i treściwie n.t. wycieczki w dniach 10 - 14.10.2018r. Początek bardzo miły, kierowcy sympatyczni a autokar z najwyższej półki, pod tym względem duży plus dla biura. Niestety to chyba wszystko co pozytywnego a to za sprawą braku kompetencji i podstawowej wiedzy pilot, P. Anny. Przyszłym chętnym na wycieczki z biura Oskar proponuje pytać o pilota, jeśli to ma być ona ja osobiście już się na wycieczkę z tego biura nie wybiorę. Program wycieczki wyglądał ciekawie, chociażby ze względu na nocne zwiedzanie Paryża, wyjazd na wieżę Eiffla i przejazd statkiem po Sekwanie. W drodze już sobie wyobrażałem widok rozświetlonego Paryża. Niestety, Pani pilot nawet nie wiedziała, że taki punkt jest w programie pomimo, że uczestnicy pokazywali jej i dzwonili do biura podróży. Zamiast zrobić wszystko by doprowadzić do realizacji tej pozycji programu łaskawie poinformowała wszystkich, że zaliczymy to w ostatni dzień wycieczki i najwyżej wyjedziemy później po zmroku, by zobaczyć Paryż ,,nocą"....jak dodała z przekąsem...,,jak już tak bardzo Państwu na tym zależy". Ostatecznie ostatni dzień wycieczki to była jedna wielka gonitwa właśnie za sprawą dodatkowego kilkugodzinnego czasu straconego na to co miało być zrealizowane w dniu poprzednim. W Efekcie tego m.in. spacer polami elizejskimi to był półgodzinny można powiedzieć bieg chodnikiem 15 minut w jedna stronę i 15 minut w drugą. Brak wiedzy pilotki też powalał, na większość pytań zainteresowanych uczestników odpowiedź brzmiała ,,nie wiem ale mogę się dowiedzieć". Gdyby nie kierowcy w autokarze to chyba całą droga przebiegła by w milczeniu, bo to od nich Pani pilot dowiadywała się różnych ciekawostek, np. że jedziemy najdłuższym tunelem w Niemczech. Dodam kompletny brak utrzymania dyscypliny grupy, w sumie straciliśmy spowodu gubienia się lub nie pojawiania się na czas uczestników kilka godzin. Nie posiadała żadnego znaku szczególnego trzymanego w górze choćby zwyklej parasolki co pozwoliłoby innym uczestnikom widzieć gdzie jest co przy jej dość nikłym wzroście czy wszechobecnemu tłokowi było szczególnie istotne. Również nie było wyznaczonej żadnej osoby do pilnowania ,,tyłów" co niejednokrotnie doprowadzało do gubienia się uczestników nie nadążających za pilot. Brak wyciągania jakichkolwiek wniosków czy konsekwencji wobec osób, które ,,nie grzeszyły" punktualnością. Reasumując...autokar duży plus, kierowcy życzliwi, program wycieczki ciekawy, niestety tylko w ofercie, realizacja programu dzięki Pani pilot duży minus.
Maria Kaminska Szeptuch   2018-06-29 20:35:55
Pod koniec maja wyjechalam na wycieczke Wilno -TRoki- Druskienniki,wycieczka super ale organizacja dojazdu do glownego autokaru byla fatalna .Zaplacilam za polaczenie antenkowe z Lodzi Fabrycznej do Lodzi Kaliskiej a zadnego nie bylo i na wlasny koszt musialam dojechac do Lodzi Kaliskiej .Okazalo sie ze biuro Areatour bylo tylko posrednikiem innego biura.Przy rezeracji wycieczki nikt mi o tym nie powiedzial.Zwrotu pieniedzy tez nie otrzymalam.(200zl za dwie osoby)To byla moja trzecia wycieczka organizowana przez to biuro i mysle ze ostatnia.Dobrze ze pilot wycieczki ktory reprezentowal inne biuro byl kompetentny i realizowal caly program wycieczki bardzo bardzo dobrze.
Monika   2018-06-05 19:55:55
Pragnę podzielić sie opina o wycieczce, która była ciągiem nieprzyjemnych zdarzeń spowodowanych niekompetencja pilota.Pan Tomasz pilot i przewodnik w jednej osobie był kompletnie nieprzygotowany. - opóźnienia na całej trasi od dnia wyjazdu do dnia powrotu wróciliśmy 10 godzin później niż było planowane; - pilot nieznal topografi odwiedzanych miast, wiec w każdym traciliśmy około 3 godziny na wjazdy i wyjazdy, z Amsterdamu do hotelu odcinek 50 kilometrów jechaliśmy 3 godziny po rozpakowaniu bagaży po hotelem okazało sie ze to nie jest nasz hotel i musieliśmy sie znowu spakować i przejechać do właściwego hotelu.Wyjazd z Brukseli tez około 2 godzin krążenie jednokierunkowymi uliczkami czasami z dużymi problemami z manewrowanie autokarem co przekładało sie na stratę czasu.Przejazd do Paryża i wyjazd z Paryża do hotelu to tez koszmar jeżdżenie 2 godziny w kółko po rondzie ,ponieważ kierowcy niewiedzieli w która uliczkę zjechać, - brak realizacj programu w Amsterdamie nie widzieliśmy najstarszego kanału i Magere Brud a mieliśmy 2,5 godziny czasu wolnego - a w Paryżu realizacja programu to mniej niż połowa ,widzieliśmy Wieże Eiffla gdzie staliśmy 3 godziny w kolejce po bilety ponieważ przewodnik nie zakupił wcześniej a później juz zabrakło czasu na realizacje programu. Pokaz nam tylko katedrę Notre Dame, Luwr ,ogrody Tuilerie i rejs po Sekwanie. Punkty niezalizowane to:dzielnica La Defence,wzgórze Montmarte,bazylika Sacre-Coeur,Pola Elizejskie,Luk Triumfalny. Przewodnik slabo poruszał sie po Paryżu wciąż pytał mieszkańców o drogę np. z hotelu do kolejki szliśmy 45 minut a wcześniej nas poinformował ze będziemy szli 6 minut. Cały wyjazd to porażka dopełnieniem był powrót 24 godziny z Paryża do Warszawy.
Janusz Zastawny   2018-05-17 12:06:01
W dniach 7-14 maja 2018 byliśmy , grupą 53 osobowa na wycieczce objazdowej w Izraelu. Pomimo tego, że grupa była zróżnicowana wiekowo udało się zrealizować cały program, który był bardzo ambitny, a jednocześnie niezwykle istotny dla uczestników.Nasza pani pilot Alicja , niezwykle doświadczona osoba z ogromnym zasobem wiedzy potrafiła zapewnić grupie poczucie bezpieczeństwa, a jednocześnie umożliwić zobaczenie jak najwięcej ciekawych miejsc , godnych nie tylko ze względów religijnych ale również historycznych.Zakwaterowanie jak i wyżywienie w hotelach w Betlejem nie budziło naszych zastrzeżeń, może tylko ze wskazaniem na hotel Angel gdzie kuchnia potrafiła przyrządzić smakowitszą wołowinkę w sosie własnym. Podsumowując można określić , że wycieczka była bardzo udana, nie tylko ze względu na powyższe, ale również atrakcyjna cenowo, zostawiając konkurencję daleko w tyle.Dziękujemy i pozdrawiamy Pana Andrzeja Kołłątaj oraz pracowników biura podróży AREATOUR w łodzi.
Smithc822   2018-03-14 12:54:53
I truly appreciate this article.Really thank you! Fantastic. ebggkgddcdakdeee
JG   2018-03-05 13:25:19
Interesuje mnie, i to bardzo Wschód. Nie ten daleki, ale to, co zionie polskością. I tego doświadczyłam na Białorusi w 2016 roku. Wyjazd przepiękny. Dbałość pana Andrzeja Kołłątaja o grupę wzorowa (ekspresowa zamiana hotelu na spełniający kryteria). Poczęstunek domowym wyrobem przed pałacem w Nieświeżu wielką niespodzianką. Tak powinny pracować biura podróży.Wiedza i chęć jej przekazania godna podziwu. GRATULUJĘ
Sebastian   2018-01-26 01:23:37
Wykwalifikowana kadra miła atmosfera,Dziękuję za okazane serce
Janina   2018-01-09 12:35:24
Byłam z koleżanką na pielgrzymce Izrael + Jordania. Było super. Bardzo sprawna i życzliwa obsługa. Ja, jak i moi znajomi będziemy korzystać z usług Biura Podróży Areatour. Polecam. Z poważaniem, JN
Anna Krawczyk-Górowska   2017-11-05 19:10:50
To już moja ósma wycieczka z biurem ARRATUR, szósta zorganizowana dla moich koleżanek z pracy. Dlaczego korzystam od lat z usług tego biura? To jest chyba oczywiste. Pozdrawiam Andrzeja Kołłątaja i jego pracowników. Wycieczki z Wami to czysta przyjemność.
Biuro Podróży Areatour, Anglia, Armenia, Azerbejdżan, Chiny, Chile, Egipt, Chorwacja, Kazachstan, Kambodża, Meksyk, Peru,Tunezja, Turcja, Hiszpania, Majorka, Niemcy, Bułgaria, Belgia, Holandia, Grecja, Oman, Wietnam, wizy na Białoruś, wizy do Rosji, wizy do USA, wizy do Uzbekistanu, bilety lotnicze, bilety autokarowe, bilety do Niemiec, bilety do Francji, bilety do Anglii, bilety do Włoch, ubezpieczenie turystyczne, wycieczki, sanatoria, kolonie, obozy, imprezy integracyjne, szkolenia, hotele, wizy na Białoruś, wizy do Rosji, wizy do Kazachstanu, wizy do Uzbekistanu, sylwester 2018/2019, narty, Dolomiti, Włochy, Polska, Austria, wycieczki na kresy, na Białoruś, do Rosji, wizy białoruskie, wizy rosyjskie, wizy kazachskie, wizy uzbeckie, obozy i kolonie, zimowiska, wizy, wizowanie, ankieta wizowa, ubezpieczenie TU EUROPA, sylwester, jarmark świąteczny, wielkanocny, kaziuki, majówka, rejsy, rejsy turystyczne, rejsy, rejsy morskie, morskie, promy, stena line, wypoczynek, rozkład, rozkład jazdy, egzotyka, pekin, chiński mur, krabi, karaimi, łódź, piotrkowska, 31 lok, 52, gdzie wizy, autobusy, bilety na imprezy, bilety na mecze, bilety do teatru, Autokar, biuro podróży w łodzi, biura podróży włodzi, rejsy wycieczkowe, tropical islands, heide park, festival tulipanów, wicieczki nabiałoruś, wycieczki, wczasy, all inclusive, all, wszystko wcenie, samolotowe, bilety samolotowe, Sinbad, Ecolines, Eurolines Polska, Becker Reisen, Agat, wakacje, weekend, wypoczynek, przejazdy, miedzynarodowe, bilety, Czarnogóra, Malta, Albania, Francja, Niemcy, Holandia, Dania, Szwecja, Białoruś, Rosja, najtańsze wycieczki, najtańsze biuro podróży, tanie wycieczki, tanie wyjazdy, narty, sylwester, jarmark boonarodzeniowy, jarmarki boonarodzeniowe, wyjazd na narty, sanatoria na białorusi, sanatoria na ukrainie, sanatoria na litwie, czabarok, różańskie, radon, bug, nadzieja, jeziorne, wizy na kubę, karta turysty na kubę
Copyright 2006-2014 by Areatour
All Rights Reserved
Strona główna | O nas | Wasze opinie | Ważne informacje | Dla Agentów | Kontakt
statystyka